Adyen laat ijzersterke groei zien

Deel deze podcast

Het aandeel is nog steeds peperduur

In een eerste reactie op de cijfers van Adyen zetten beleggers het aandeel 12 procent lager. Ten onrechte, vindt Han Dieperink van Auréus: "De verwachtingen waren te hoog gespannen en de waardering is al heel stevig. Maar als je ziet dat 80 procent van de groei van bestaande klanten komt, ik vind het spectaculaire cijfers." Wim Zwanenburg van StroeveLemberger is het wel met Han eens, maar vindt het aandeel nog steeds veel te duur. "De koersdoelen staan 20 procent boven de huidige koers, maar die is al sky high!" Voor een aandeel Adyen betaal je ruim 100 keer de winst per aandeel.

 

Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway is voor een keer de winnaar op het Damrak, het aandeel won bijna 26 procent op het nieuws dat het belang in het Braziliaanse iFood eindelijk is verkocht.  "Het is waarschijnlijk een voorbode van de verkoop van Grubhub in de VS", vermoedt Wim. Ondanks de koersstijging blijft Han negatief over Just Eat, "Het is en blijft een fragiel business model, zeker nu de tijd van gratis geld voorbij is."

 

Cijfers - Vragen - Tips

In deze lange eerste aflevering van het derde seizoen is er ruime aandacht voor de economie, bespreken we het vertrek van Philipstopman Van Houten en behandelen we de cijfers van BAM, Tencent, Amerikaanse retailers en TKH. Natuurlijk komen de luisteraarsvragen aan bod en geven de experts hun tip. Han heeft een algemene tip, Wim gaat voor een groot Amerikaans techbedrijf. Geniet van de podcast!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief op deze pagina!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Langetermijnbeleggers kunnen positief blijven
Langetermijnbeleggers kunnen positief blijven
Er zijn signalen dat de markt draait
23-09-2022
Lichtpunten voor beleggers
Lichtpunten voor beleggers
Ondanks onzekerheid zijn er genoeg kansen
16-09-2022
Hoe koopwaardig is Porsche?
Hoe koopwaardig is Porsche?
Een sterk merk is niet altijd een sterk aandeel
09-09-2022
De nieuwe baas van Shell moet grote schoenen vullen
De nieuwe baas van Shell moet grote schoenen vullen
Ben van Beurden laat Shell goed achter
02-09-2022