Adyen laat ijzersterke groei zien

Deel deze podcast

Het aandeel is nog steeds peperduur

In een eerste reactie op de cijfers van Adyen zetten beleggers het aandeel 12 procent lager. Ten onrechte, vindt Han Dieperink van Auréus: "De verwachtingen waren te hoog gespannen en de waardering is al heel stevig. Maar als je ziet dat 80 procent van de groei van bestaande klanten komt, ik vind het spectaculaire cijfers." Wim Zwanenburg van StroeveLemberger is het wel met Han eens, maar vindt het aandeel nog steeds veel te duur. "De koersdoelen staan 20 procent boven de huidige koers, maar die is al sky high!" Voor een aandeel Adyen betaal je ruim 100 keer de winst per aandeel.

 

Just Eat Takeaway

Just Eat Takeaway is voor een keer de winnaar op het Damrak, het aandeel won bijna 26 procent op het nieuws dat het belang in het Braziliaanse iFood eindelijk is verkocht.  "Het is waarschijnlijk een voorbode van de verkoop van Grubhub in de VS", vermoedt Wim. Ondanks de koersstijging blijft Han negatief over Just Eat, "Het is en blijft een fragiel business model, zeker nu de tijd van gratis geld voorbij is."

 

Cijfers - Vragen - Tips

In deze lange eerste aflevering van het derde seizoen is er ruime aandacht voor de economie, bespreken we het vertrek van Philipstopman Van Houten en behandelen we de cijfers van BAM, Tencent, Amerikaanse retailers en TKH. Natuurlijk komen de luisteraarsvragen aan bod en geven de experts hun tip. Han heeft een algemene tip, Wim gaat voor een groot Amerikaans techbedrijf. Geniet van de podcast!

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief op deze pagina!

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Er is genoeg ruimte voor de beurzen om verder te stijgen
Veel geld staat nog langs de zijlijn
16-05-2024
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
AB-Inbev laat een sterk herstel zien
De problemen met Bud Light ebben weg
09-05-2024
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Koers NXP stijgt terecht op goede cijfers
Gezien de problemen in de auto-industrie een sterke prestatie
02-05-2024
Aandeel Meta onderuit op goede cijfers
Aandeel Meta onderuit op goede cijfers
Meta moet nog fors investeren in AI
25-04-2024