Advies aan beleggers: kijk vooral naar de VS

Deel deze podcast

Europa heeft meer last van zwak China

Sterk VS

Met een slotstand van de AEX deze vrijdag op 773,75 blijft de index nog steeds zijwaarts bewegen. "Het derde kwartaal is doorgaans niet zo sterk, maar voor de langere termijn ben ik nog steeds positief", zegt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. De argumenten daarvoor zullen bekend in de oren klinken: de rentevrees ebt weg, net als de recessieangst, en de sterke arbeidsmarkt. Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management is wat voorzichtiger, zeker voor de kortere termijn. Hij maakt ook een onderscheid tussen Europa en de VS. "Je ziet dat het in de VS wel goed gaat. Voor Europa is de zwakke Chinese economie een minpunt. Alle indicatoren in Europa wijzen op een negatieve ontwikkeling".

 

Tesla & Netflix

De cijfers van Tesla en Netflix werden niet enthousiast ontvangen door beleggers. Niet gek, vinden de experts. "Netflix is een prima bedrijf, maar de groei van 6 miljoen abonnees, dat zijn vooral goedkope abonnementen", legt Martine uit. Voor Tesla geldt dat de marges onder druk staan. "Vooral door de sterke Chinese concurrentie", meent Olaf, die ook voor de Europese autofabrikanten moeilijke tijden verwacht.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in deze aflevering natuurlijk meer cijfers, onder ander die van ASML en Goldman Sachs. Ook de luisteraarsvragen krijgen ruim aandacht van de deskundigen. Voor de tips laat Martine zich inspireren door de zomer, Olaf tipt een ETF, met de ISIN-code IE00B3VWLG82. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!
 

Easybroker

Easybroker is een nieuwe partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
Met André bespreek ik het nut, misschien wel de noodzaak, van technische analyse. Het is een methode die voor en tegenstanders kent, maar André legt uit dat iedere belegger er verstandig aan doet om zich erin te verdiepen.

André legt uit dat vooral beleggers die actiever handelen eigenlijk niet om technische analyse heen kunnen, en wat het nut ervan is. Blijf dus luisteren tot het einde!

 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024