Aandeel webwinkel Shein wordt duurder dan concurrenten

Deel deze podcast

Shein groeit dan ook veel harder dan bijvoorbeeld Inditex

Wie graag in Chinese internetgiganten belegt, krijgt er binnenkort zeer waarschijnlijk een optie bij. Online modewinkel Shein wil een notering op de Londense beurs aanvragen. "Je betaalt 30 keer de verwachte winst, terwijl Inditex of H&M 20 keer de winst noteren. Daar staat dan tegenover dat de groei bij Shein veel groter is dan bij Inditex en H&M", zegt Corné van Zeijl van Cardano. "Maar er is een groot risico dat dit soort bedrijven gecrusht gaan worden in een eventuele handelsoorlog." Overigens is het hoofdkantoor gevestigd in Singapore en verkoopt Shein geen producten in China zelf.

 

DSM-Firmenich

Dat beleggers deze week teleurgesteld reageerden op de update van DSM Firmenich vindt Joost van Leenders, van Van Lanschot Kempen, niet verassend. "De voordelen van de fusie laten erg lang op zich wachten. Zo zal de afsplitsing van een diervoedings- en een gezondheidsbedrijf pas in de eerste helft van volgend jaar bekeken worden." Bovendien heeft het bedrijf geen inzage gegeven in de EBIDA-ontwikkeling, waar beleggers wel naar uitkeken.

 

Vragen & Tips

Aan het eind van de podcast behandelen we gewoontegetrouw de luisteraarsvragen en geven de experts hun tip. Corné heeft deze keer een algemene tip voor beleggers. Joost tipt wel een specifiek aandeel, eentje waar Van Lanschot zelf ook in belegt. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!
 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller, ceo van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. We gaan in deze aflevering dieper in op de ontwikkelingen in de wereld van de crypto's. VanEck heeft een heel palet aan ETN's waarmee je in cryptovaluta's kunt beleggen.

De koers van de bitcoin is volatiel, maar de trend is nog altijd opwaarts. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de opkomst van ETN's waarmee je in crypto's kunt beleggen. Martijn gaat onder andere in op de risico's die veel analisten zien in beleggen in crypto's.

Spreiding is dé manier om beleggingsrisico's te beperken. Dat kan natuurlijk ook bij crypto's. We behandelen de vraag hoeveel je maximaal van je portefeuille in dergelijke valuta's zou moeten steken.

We sluiten het gesprek af met de trends die Martijn zien onder beleggers. Wat zijn hun voorkeuren als het gaat om cryptovaluta's? Martijn deelt zijn inzichten daarover, blijf dus luisteren tot het eind!

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Air France KLM: bepaald geen hoogvlieger
Zwak excuus voor omzetwaarschuwing
05-07-2024
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Alfen jaagt beleggers in de gordijnen
Winstwaarschuwing komt totaal onverwacht
28-06-2024
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Stijgende rente krijgt geen grip op beursrally
Al wordt de rally grotendeels gedragen door de techsector
20-06-2024
'AI is het toverwoord voor Oracle'
'AI is het toverwoord voor Oracle'
Dat zorgt meteen voor een aardige koerssprong
14-06-2024