Aandeel Netflix knalt omhoog

Deel deze podcast

Abonnementengroei ver boven verwachting

Aandeel Netflix knalt omhoog

Netflix wist maar liefst 9 miljoen nieuwe abonnees bij te schrijven in het afgelopen kwartaal, ver boven verwachting. "De waardering voor het aandeel is hoog", vindt Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer. "Het is wel heel knap hoe ze kunnen groeien, terwijl ze het delen van een abonnement hebben geschrapt. Dat geeft aan hoe onmisbaar een Netflixabonnement blijkbaar is voor consumenten. Het goedkope abonnement met reclames deed het ook erg goed en ze zijn in staat om in een aantal landen de abonnementsprijzen te verhogen." Robbert Manders van het Antaurus Europe Fund is er niet helemaal zeker van: "Het is de vraag of deze strategie ook op de langere termijn houdbaar zal zijn."
 

Tesla

Tesla is een heel ander verhaal. Prijsverlagingen en margedruk. Robbert: "De marges liggen nu onder die van General Motors. Daar hoort dan ook een andere koers bij." Martine ziet bovendien dat de duurdere modellen van Tesla het afleggen van tegen die van Audi en BMW.

 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in deze aflevering natuurlijk nog meer bedrijfscijfers en de luisteraarsvragen. Voor de tips gaat Martine voor een van de grootste ondernemingen van Europa. Robbert tipt een degelijk Nederlands bedrijf. Geniet van de podcast!

 

BeursTalk Premium

Als je BeursTalk de beste podcast voor beleggers vindt, sluit je dan aan bij BeursTalk Premium! Een abonnement kan per jaar of per maand en geeft je toegang tot podcast specials en columns, geschreven door experts. Je krijgt meer verdieping, meer achtergrondinformatie.

Met je abonnement steun je de podcast financieel en levert extra rendement op in vorm van verdiepende content, waardoor je nog betere beleggingsbeslissingen maakt. En je maakt het voor mij mogelijk om de beste podcast voor beleggers te blijven maken. Kortom: alle reden om lid van BeursTalk Premium te worden! Ga naar de site en meld je aan!

 

VanEck ETF's

Deze week is ook weer het tweewekelijks gesprek met Martijn Rozemuller van VanEckETF’s, de partner van BeursTalk. Deze week behandelen we vragen van luisteraars.

Zo is er de vraag over hoe je het beste je belang in je ETF kunt afbouwen als je geld nodig hebt voor een grote uitgave. Het ging in dit geval om deze ETF. Kun je dat het best stapsgewijs doen, of in een keer?

Een andere vraag gaat over de behandeling van (de teruggave van) dividendbelasting, en hoe dat aan te verwerken in je belastingaangifte.

Goede vragen, vindt Martijn, en hij heeft er uiteraard een pasklaar antwoord op. Luister dus door na de disclaimer van de reguliere podcast, om de antwoorden van Martijn te horen. Geniet van de podcast!
 

De gepresenteerde informatie door VanEck Asset Management B.V. en de aan haar verbonden en gelieerde bedrijven (samen "VanEck") is enkel bedoeld voor informatie en advertentie doeleinden aan Nederlandse beleggers die Nederlands belastingplichtig zijn en vormt geen juridisch, fiscaal of beleggingsadvies. VanEck Asset Management B.V. is een UCITS-beheerder. Loop geen onnodig risico. Lees de Essentiële Beleggersinformatie of het Essentiële-informatiedocument. Meer informatie? https://www.vaneck.com/nl/nl/

Beluister de podcast hier

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Alphabet maakt sterke AI comeback
Alphabet maakt sterke AI comeback
Met Gemini vindt het aansluiting bij Microsoft
07-12-2023
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
De Hangmatbelegger - Interview Yoran Brondsema
Hét boek over passief beleggen
02-12-2023
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
ASR treft gunstige schikking woekerpolissen
Kosten zijn veel lager dan verwacht
30-11-2023
Shell populair, ondanks uitdagingen
Shell populair, ondanks uitdagingen
Twee visies op de oliesector
24-11-2023