Aandeel Heineken is, net als het bier, behoorlijk duur

Deel deze podcast

Dalende volumes zijn reden tot zorg

Heineken is deze donderdag de grootste daler in de AEX op weekbasis. De brouwer verhoogde de prijzen en zag de volumes dalen. "Die prijsstijgingen die kopen op hun einde, denk ik", zegt Robbert Manders van het Antaurus Europe Fund. "Je kunt ook niet eeuwig je volumes laten dalen, want de vaste kosten voor een bierbrouwer zijn erg hoog. Uiteindelijk gaat je winst dan harder naar beneden dan die volumes." Robbert vindt het aandeel onder de gegeven omstandigheden ook best aan de prijs. Van de drie grote brouwers ziet hij bij het Deense Carlsberg de meeste groeipotentie.

 

Sterk momentum

Over het sentiment kunnen de experts het eens zijn, dat is gewoon goed. Lukas Daalder van BlackRock: "Je ziet aan alles dat de beurs bereid is om alles op een positieve manier te interpreteren. De trend, het momentum is toch wel heel erg positief." Robbert is het daarmee eens, ondanks de risico’s die hij ziet. "Ook ons hedge fund zit meer long dan short op dit moment."
 

Cijfers - Vragen - Tips

Verder in de podcast natuurlijk meer cijfers die we bespreken, zoals die van DSM-Firmenich, Ahold en Randstad. De luisteraarsvragen komen aan bod en uiteraard de tips. Voor Lukas is dat altijd een algemene tip, Robbert heeft een Nederlandse verzekeraar op het oog. Geniet van de podcast!

Let op alleen het eerste deel is vrij te beluisteren. Wil je de hele podcast (luisteraarsvragen en tips) horen, wordt dan Premium lid van BeursTalk. Dat kost slechts 9,95 per maand, 99 euro voor een heel jaar. Abonneren kan hier!

 

Easybroker

Easybroker is een partner van BeursTalk. Deze week spreek ik met André Brouwers van het Beleggingsinstituut. Klanten van Easybroker hebben gratis toegang tot de kennis van het instituut.
 
We trappen het gesprek af met een luisteraarsvraag: hoe bescherm ik mijn aandelen met putopties als die portefeuille relatief klein is. Dat levert de nodige problemen op, legt André uit. Zo zeer zelfs, dat het de vraag is of je dat bij portefeuilles van 'slechts' een paar duizend euro wel moet doem
 
Verder gaat André dieper in op hoe hij zelf belegt in deze markt. En waar de gasten in BeursTalk doorgaans positief zijn, houdt André de nodige slagen om de arm. "Als waarderingen zo sterk oplopen, een parabolische stijging laten zien, dan word ik alerter."

Heb jij een vraag voor André over beleggen of over technische analyse? Mail die dan naar rob@beurstalk.com!

 

Meer informatie over Easybroker vind je hier.

Beluister de podcast hier

De volledige podcast beluisteren?

Neem een abonnement op BeursTalk Premium

  • Altijd en overal toegang tot extra, verdiepende podcasts
  • Wekelijkse columns van gerenommeerde experts
  • Toegang tot de Tips Tracker (performance van de tips van de BeursTalk Experts)

Word abonnee

Beurstalk


Ook op de hoogte blijven van het laatste nieuws van BeursTalk?
Voer dan hieronder je e-mail adres in.

Andere podcasts

Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Aandeel Philips nog steeds niet aantrekkelijk
Nog geen licht aan het einde van de tunnel
11-04-2024
Het aandeel Tesla is te duur
Het aandeel Tesla is te duur
Tesla kampt met structurele problemen
04-04-2024
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Ebusco moet vertrouwen bij beleggers herstellen
Het verwachtingsmanagement moet beter
28-03-2024
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
Unilever blijft al jaren achter bij de concurrentie
De verkoop van de ijsdivisie alleen is niet voldoende
21-03-2024