IG

IG

IG is een wereldwijde online broker opgericht in 1974 door John Stuart Wheeler in Groot-Brittannië. Dhr. Wheeler maakte het als eerste mogelijk om met derivaten te speculeren op goud en noemde zijn bedrijf dan ook Investors Gold, waar de naam IG zijn oorsprong vindt.

Inmiddels is IG uitgegroeid tot een internationaal bedrijf, genoteerd aan de Londen Stock Exchange en onderdeel van de FTSE 250 index, met kantoren in 14 verschillende landen en op 5 verschillende continenten. Ondanks dat het een internationaal bedrijf is worden alle landen lokaal bediend, waarbij er per markt gekeken wordt naar een passend product en service aanbod.

In 2020 heeft IG met trots een kantoor in Nederland geopend. Met deze internationale expansie is IG in staat, om met een lokaal team, de Nederlandse markt te bedienen. Naast deze uitbreiding, heeft IG ook de eerste 24-uurs turbo ter wereld in Nederland geïntroduceerd. Met dit turbocertificaat is het mogelijk om 24 uur en 5 dagen per week te handelen op het bekroonde IG-platform. 

Podcasts gesponsored door IG