BeursTalk ETF-Event

i.s.m. VanEck en Euronext
 

In samenwerking met VanEck ETF’s en Euronext Amsterdam organiseert BeursTalk de Beleggers Middag, waar drie experts hun licht laten schijnen op actuele beleggingskwesties.

Datum: 27 oktober 2022
Locatie: Euronext Amsterdam, Beursplein 5, Mercuriuszaal
Aanvang: 14.30 uur
Ticketprijs: €19,95

 

Bestel tickets

 

In het kort

Spreiding in een portefeuille aanbrengen met ETFs. Het is windkracht negen op de beurs. Koersen klotsen omlaag en omhoog. Inflatie vreet zich door de waarde van uw beleggingen heen. Waar strandt het schip?

Martijn Rozemuller bespreekt hoe u met ETFs een gespreide beleggingsportefeuille kunt bouwen.

Edin Mujagic is macro-econoom, werkzaam bij OHV Vermogensbeheer. Hij zal met name ingaan op de alsmaar stijgende inflatie, de vraag of centrale banken wel voldoende actie ondernemen, en natuurlijk wat beleggers het beste kunnen doen in deze onzekere tijden.

Het laatste woord is voor Dirk Donker, hoofd Retail Services bij Euronext. Van hem krijgt je uitleg over wat er achter de schermen gebeurt, hoe de effectenhandel in z’n werk gaat.

Aan het eind van de middag is er een borrel en krijg je een rondleiding door het karakteristieke beursgebouw, Beursplein 5 in Amsterdam. Het beursgebouw is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer, tevens is er parkeergelegenheid (Q-park Bijenkorf). Wees er snel bij, want het aantal tickets (€19,95 pp) is beperkt!

Voor informatie- en advertentiedoelstellingen. Beleggen brengt risico met zich mee. U dient de prospectussen en EBIs van de ETFs te lezen alvorens een beleggingsbeslissing te nemen.

 

Agenda

14.30 - 15.00 Ontvangst
15.00 - 15.15 Introductie Rob Jansen, Host Beurstalk podcast
15.15 - 1545 Lezing & vragen, ETF’s: Martijn Rozemuller, Managing Director & Head of Europe at VanEck Europe
15.45 - 16.30 Lezing & vragen, Stand van Economie: Edin Mujagic (OHV Vermogensbeheer)
16.30 - 17.00 Lezing & vragen, Werking Beurshandel: Dirk Donker, Head of Euronext Retail Services at Euronext
17.30 - 17.35 Afsluiting, dankwoord Rob
17.35 - 18.30 Borrel & Rondleidingen Beursgebouw

 

Sprekers

 

Martijn Rozemuller

Martijn is CEO bij VanEck Europe. Hij begon zijn carrière als optiehandelaar bij Optiver, een Nederlandse firma die actief is op het gebied van high frequency trading. Hier werd Martijn partner. Hij richtte in 2009 de eerste Nederlandse ETF-aanbieder Think ETF's op, een bedrijf dat later door VanEck werd overgenomen. Martijn geeft enthousiast financiële voorlichting aan het grote publiek en wil daarmee mensen aansporen om te gaan beleggen.
 

Edin Mujagic

Edin is hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer en heeft macro-economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg waar hij zich gespecialiseerd heeft in monetaire economie en de centrale banken. Daarnaast is hij regelmatig te zien en te horen op NPO 1, Radio 1 en BNR. Op die laatste zender verzorgt hij sinds begin september 2022, samen met hoogleraar Arnoud Boot, de rubriek ‘Macro met Boot en Mujagic’, waarin Edin elke dinsdag, woensdag en donderdag de economische ontwikkelingen voorziet van duiding. 
 

 

Dirk Donker

Dirk is hoofd van Euronext Retail Services. Voorafgaand aan deze functie bekleedde Dirk verschillende functies binnen Euronext en bediende hij het bedrijf in verschillende rollen en business units, waaronder zowel de geld- en derivatenmarkten als commerciële functies. Dirk, voorheen werkzaam in Parijs als Head of Cash Market Surveillance, leidde het team en speelde een leidende rol bij de overgang van Cash Market Surveillance en Derivatives Market Surveillance naar het Euronext Market Services-team. Dirk is lid van de Raad van Bestuur van Euronext Amsterdam.